Diploma Pengurusan Hotel
Dalam jangka masa tiga tahun, pelajar akan diterapkan dengan Pengenalan Hospitaliti, Pengurusan Kualiti Perkhidmatan, Operasi Hotel, Pengurusan Kaunter Hadapan dan banyak Iagi pembelajaran yang akan ditekankan ke dalam Kursus Pengurusan Hotel. Subjek-subjek ini akan lebih membentuk pelajar tentang etika dalam bidang perhotelan.
Penerangan Subjek
Pengurusan Makanan Dan Minuman
Subjek ini memperkenalkan para pelajar berkaitan teknik kepekaan terhadap pengurusan sumber manusia dalam industri perkhidmatan, seperti hospitaliti, pelancongan dan pentadbiran rekreasi. Subjek ini mengiktiraf peranan kritikal pengurusan sumber manusia dalam keberkesanan dan kecekapan sebuah organisasi. Pada akhir kursus ini, para pelajar akan dapat mernperjelaskan proses dan prosedur yang terlibat dalam pengurusan sumber manusia, mengenalpasti tempoh hubungan kerja dalam konteks industri perkhidmatan, menilai kaedah pengurusan dan pembangunan sumber manusia, mengenalpasti hubungan antara pekerjaan dalam perindustrian dan perundangan.
No comments:
Post a Comment